Spuling

CPKloak Aps -nye rør og gamle skader

Spuling

En kloak er konstrueret til at være selvrensende og skal kun højtryksspules, når der er noget galt med den - ellers ikke. Husejere bør derfor ikke lade sig friste af billige husstandsomdelte tilbud om forebyggende højtryksspuling. Forstoppelse af kloakken kan ikke forebygges via spuling, der oftest vil gøre mere skade end gavn.

I værste fald vil en såkaldt forebyggende spuling halvere en ældre kloaks restlevetid. En kloaks forventede levealder er ca. 50 år.

En højtryksspuling fjerner den hinde i rørene, der er dannet gennem årene, og som udligner små ujævnheder og holder samlingerne tætte. Samtidig kan trykket fjerne samlingsmaterialet mellem rørene, hvor efter der løber vand ud af ledningen. Dermed opblødes jorden, hvorved der opstår sætninger, som resulterer i brud med opgravning og reparation til følge. Oplever en husejer, at kloakken jævnligt stopper til, er det et sikkert tegn på, at der er noget galt. Formentlig vil der være tale om et brud eller en større sætning, der skal repareres.

En spuling vil blot udsætte problemet. Er der behov for reparation, kræver loven, at reparationen skal foretages af en autoriseret kloakmester.

  

 "Ingen opgave

 

               er for lille"